De med hjemmekontor hater e-post men elsker videomøter

Mennesker foretrekker online møter og videokonferanser framfor e-post og telefon, viser store internasjonale undersøkelser.

Publisert 22/04/2020

De siste ukene har bruken av videokonferanser eksplodert. Det å jobbe på hjemmekontor og drive med fjernjobbing har til fulle vist at folk virkelig er lei av intern e-post. Løsninger som Microsoft Teams, Zoom og Slack foretrekkes i stedet.

Forskere, som Dr. Fiona Kerr har funnet ut at øyekontakt og fysisk interaksjon mellom mennesker øker produksjonen av dopamin samtidig som det senker stresshormonet kortisol. Forskningen hennes viser at du kan roe ned en person bare ved å kikke dem inn i øynene. Dette er fysisk målbart.

Det er derfor ikke rart at folk verden over tyr til videomøter når de skal kommunisere med kolleger, i stedet for å sende e-post eller snakke på telefon. Microsoft har rapportert at folk tyr til videomøter dobbelt så ofte nå som før korona-isolasjonen ble innført. I mars hadde de også en økning på over 1000% (tusen prosent !)i antall videomøter som ble arrangert på Teams.

Folk liker også live-chat mye bedre enn den asynkrone kommunikasjonen som e-post er. Det å kunne dele filer i konferanseverktøyet, slik at alle kan sitte og jobbe på samme filen er også noe folk foretrekker, sammenlignet med å få sin egen kopi i form av et vedlegg i e-post.

Et av de landene som har utnyttet dette best er Norge, hvor 60% av alle oppringinger i Teams er videomøter. Landene på plassene under er Nederland, Australia, Italia, Chile, Sveits, Spania, Storbritannia, Sverige, Mexico og USA.

Vi i iSi har virkelig lagt merke til dette. Ikke bare har vi daglige morgenmøter på Teams. Vi har også konstant kontakt med hverandre, kunder og partnere via Teams, Slack og HCL Sametime. I tillegg har vi hatt en stor økning i forespørsler om kurs i disse produktene.