Vi er i gang med å inspisere vegrekkverk for 2024

Vi har startet årets inspeksjon av Europa- og riksveger i Norge. Sjåførene kan melde om perfekte værforhold som har gjort det mulig for oss å kartlegge opp til 650 km per dag.

Publisert 29/05/2024

Onsdag 22. Mai hadde vi opplæring og planlegging av kjøring sammen med fire nye sjåfører fra Arvid Gjerde, som skal kjøre rundt å ta bilder av vegrekkverk på Europa og riksveger rundt om i Norge. Deltagerne fikk en god gjennomgang av hvordan de monterer og bruker riggen til datafangst.

Inspeksjon av vegrekkverk

Bilen er klar for ny økt med datafangst

Siden opplæring har en av sjåførene allerede rukket å inspisere vegrekkverk i Trøndelag, Innlandet, Møre og Romsdal og oppover langs svenskegrensen til Bodø før han byttet med en ny sjåfør som vil fortsette å ta bilder av rekkverk videre nordover.

Bilder av veggrekkverk

Sjåføren kan rapportere om nydelige værforhold

Vi har vært veldig heldige med været, som har gitt oss muligheten til å kartlegge opp til 650 km per dag med bilder av god kvalitet.

kart

Her kan vi følge reisen til sjåføren

Analyseavdelingen følger spent med på reisen til sjåføren, mens de venter på mengder med data som skal kjøres gjennom våre datamodeller for å kartlegge tilstand og type på rekkverk.