Fabrizio Brambilla kan IKKE hacke deg

Så var vi i gang igjen med en ny "advar alle dine venner på Facebook om dette"-kjedebrev på Facebook.

Publisert 24/03/2020

Så var vi i gang igjen med en ny "advar alle dine venner på Facebook om dette"-kjedebrev igjen på Facebook. Denne gangen er det denne meldingen som spres:

Vennligst informer alle kontaktene i kontaktlisten din (Messenger) om ikke å godta Fabrizio Brambilla. Han har et bilde med en hund. Han er en hacker og har systemet koblet til messenger-kontoen din. Hvis en av kontaktene dine godtar det, blir du også hacket, så sørg for at alle vennene dine vet det. Takk. Videresendt som mottatt.Hold fingeren på meldingen. Under meldingsbunnen vil den komme vidresend. Trykk på den knappen og klikk deretter på alle navnene i listen din, og denne meldingen vil bli sendt til dem. Takk og lykke til!

Fabrizio Brambilla kan ikke hacke deg ved at han har "systemet koblet til Messenger-kontoen" sin. Det er teknisk umulig. Men selv om du ikke har teknisk kompetanse til å vurdere det, så skal jeg gjenta en regel som du bør repetere ofte. Så lær den utenat:

Dersom det i meldingsteksten står at du skal dele den med alle dine venner, SÅ SKAL DU IKKE DELE DEN VIDERE! Og det hjelper ikke om det er en god sak, virusadvarsel, konkurranse osv. IKKE DEL DEN VIDERE UANSETT!

Her er grunnene til at du ikke skal spre slikt videre:

  • Ofte har postinger som ber om å bli delt blitt satt i gang av svindlere som kommer til å bruke nøkkelord fra teksten for å tappe deg og de uskyldige du drar med deg i dragsuget for dine private data. Spør deg selv derfor alltid: “Hvem tjener på dette?”
  • Slike postinger er også ofte laget kun for å forurense nyhetsstrømmen. Det finnes de som får et kick ut av det.
  • Av og til er slike postinger etterlysninger etter personer, spesielt barn. Her har politiet gått ut flere ganger og sagt at man IKKE skal dele slike videre, for det har vært flere tilfeller at en savnet-melding egentlig er en far eller mor som har mistet samværsrett, med god grunn, som prøver å oppsøke barnet igjen
  • Heldigvis begynner det å bli færre og færre av lik og del-konkurranser på Facebook. Men de dukker fortsatt opp. Spesielt plasgomme er de som krever at du skal tagge en venn Det å si at man er nødt til å videreposte i en konkurranse er BRUDD PÅ FACEBOOKS REGLER! Og Facebook straffer sider som kjører slike konkurranser med at de ikke dukker opp i folks nyhetsstrømmer. Og da er jo poenget borte.

Så neste gang du får slike meldinger, slett dem! IKKE DEL!