Riktig god sommer og ferie fra oss i iSi

Det er sommer og ferietid. Men i den såkalte høyteknologiske verdenen vi lever i er det vanskelig å koble av. Telefoner og nettbrett invaderer fritiden med arbeid. Her har vi 6 gode ferietips for å slappe helt av!

Publisert 10/07/2020

1. Innhent arbeidsmengden FØR du tar ferie

Jobb en time eller to ekstra den siste en og en halv uken før en ferie. I tiden før og etter vanlig arbeidsdag får du unna utrolig mye, da forstyrrelsene er færre. På den måten slipper du å måtte ta igjen ting når du er tilbake etter ferie.

2. Tøm meldingsboksen

Nå bør du alltid ha tom innboks i e-posten, men tøm også alle andre meldingsbokser før du tar ferie. Svar på alle e-poster du kan svare på, svar på alle meldinger du har fått på Twitter, Facebook, Instagram eller andre tjenester bedriften din er på (og dine personlige kontoer også for den saks skyld). Og om du har svartjeneste på telefonen, svar på alle de henvendelsene også før du tar ferie.

3. Sett mobil og nettbrett i flymodus

Last ned alle bøkene du skal lese digitalt først, og så slår du mobilene og nettbrettene dine i flymodus. På den måten kan du lese, fotografere og spille offline-spill uten å måtte motta meldinger og e-post.

4. Nyt ferien

Husk, du skal koble av! Du har ferie. Livet er ikke bare jobb, det skal også nytes. Det er også sunt å koble helt ut i noen uker, noe som også mange medisinske studier viser. Om du ikke kan reise på ferie, undersøk hva som finnes i nærmiljøet. Ta med ungene på oppdagelsesferd langs en elv, for eksempel. Bare ikke tenk jobb!

5. Fokuser på familie og venner

Alle snakker hele tiden om at man ikke har tid til venner og familie mer. Så nå har du sjansen til å ta den tiden. Inviter venner ut, på middag eller på en fjelltur. Har du en venn med båt? Spør om du kan få være med. Lek og spill spill med ungenene, på deres premisser. Nå har du sjansen til å la være å få dårlig samvittighet når du har blitt voksen.

6. Bruk 15 minutter hver dag

Ok, for enkelte er det vanskelig å være 100% borte fra jobb. Bruk derfor 15 minutter hver dag, ikke mer, hvor du svarer på henvendelser, e-post og kontakter folk. Min anbefaling er å starte dagen med slike 15 minutter, for da er det gjort, og du slipper å ha det i bakhodet hele dagen.

God sommer og god ferie!