Teknologi og natur

iSi er et høyteknologisk selskap, men vi er også opptatt av naturen og lokalmiljøet i Rauma kommune. Nå kombinerer vi natur og dataanlyse med målere som tar vare på naturen i Romsdal.

Publisert 24/06/2020

Åndalsnes ligger i Rauma kommune, en av Norges mest berømte fjellkommuner. Her finner du noen av de mest kjente fjellpartier, som Trollveggen, og ikke minst bilveien Trollstigen og en rekke klatreruter og turområder.

Et av disse turområdene er turstien som går opp til Rampestreken, et berømt utkikkspunkt over Åndalsnes, som gir deg utsikt utover Romsdalsfjorden og fjellene rundt Åndalsnes.

Det er mange som besøker dette stedet i løpet av et år, spesielt etter at det ble bygget trapper av sherpaer fra Nepal, samt satt opp ramper på deler av ruta. Men dette sliter på både natur og utstyr, så vedlikehold er viktig.

For at dette vedlikeholdet skal være så bra som mulig ønsket Norsk Tindesenter AS en løsning som gjorde at de kunne telle nøyaktig hvor mange som besøker utkikkspunktet.

iSi satte derfor opp to bokser, som er diskret gjemt i terrenget. Når man passerer mellom disse to boksene blir det trigget et signal som teller passeringen.

iSi AS sin telleboks som skal opp på Romsdalseggen

Den ene telleboksen som snart skal opp på Romsdalseggen.

Dette blir så automatisk sendt med radiosender til et datasystem hos iSi som tar vare på dataene. Disse dataene kan så analyseres og lages statistikk av. På denne måten har man reelle tall å bruke for å gjøre de riktige beslutningene rundt utbedringer og vedlikehold.

iSi setter opp persontellere over Romsdalseggen sommeren 2020

Disse vil bli stående på Romsdalseggen sommeren 2020

I sommer vil det også bli plassert to tellere på Romsdalseggen. Da vil man kunne lage detaljert statistikk over hvor mange som tar turen over eggen, slik at en kan ta planlegge mer nøyaktig de tiltak som må gjøres for å ikke slite mer enn nødvendig på naturen og området.

Dersom du ønsker å vite mer om hvordan iSi benytter sensorer til å analysere store datamengder, ta kontakt!