Fem feil du ikke bør gjøre når du bruker Teams

Utrygg på hvordan du bruker Teams? Her er fem feil både nybegynnere og mer erfarne gjør når de bruker Microsoft Teams.

Publisert 27/03/2020

Utrygg på hvordan du bruker Teams? Her er fem feil både nybegynnere og mer erfarne gjør når de bruker Microsoft Teams.

1. Glemme av at videokamera er på i møter

Mange pleier å slå på kamera når de blir med i Teams-møter. Dette kan være en fin måte å bryte isen på og det er også hyggelig å se de man skal prate med.

Når møtet begynner, derimot, er det best å slå av kamera når andre presenterer og snakker. Dersom møtet varer kan det hende du glemmer at kameraet ditt er på. Da er det fort gjort å gjøre ting som man i et fysisk møterom hadde ansett som dårlig kotyme.

Derfor: Husk å slå av kamera når ikke oppmerksomheten skal være på deg!

2. Skrive i feil chat

Når man har chat både i kanaler, møter og i en-til-en-chat er det lett å gå i surr hvor man poster. Jeg har vært i flere møter hvor noen har postet at "møtet jeg er i nå er så kjedelig!" eller noe i den duren. Og så har vedkommende som skrev det oppdaget at de postet det ikke i en privat chat, men ut i møte-chaten, slik at alle kan se det.

Først og fremst vil jeg anbefale deg å ha en profesjonell oppførsel og ikke skrive sånn. Dernest vil jeg anbefale å slette kommentaren du skrev så fort som mulig.

Dette gjør du ved å holde musepekeren over det du skrev. Ute til høyre vil det komme tre prikker du kan klikke på. Velg Slett. Kommentaren vil nå fjernes.

3. Poste noe i feil team

Man blir etter hvert medlem av mange team, og da er det fort gjort å poste feil også her. Dette kan avstedkomme en del pinlige situasjoner, spesielt siden enkelte team kan være lukket fordi man poster ting ikke alle skal se eller vite om.

Først og fremst vil jeg anbefale god opplæring for å unngå dette problemet. Dernest vil jeg anbefale å velge veldig unike bilder som Team-bilde. Da blir det lettere å skille dem fra hverandre i menyen ute til venstre, hvor teamene dine listes opp.

Om skaden først har skjedd kan du slette meldingen din. Men husk at de som har varsler på på meldinger fra teamet, vil se det i Aktivitet-strømmen og i pop-ups nede til høyre i skjermbildet ditt. Og kanskje på e-post om de har e-post-varsel på...

4. Arrangere et møte hvor ingen kommer

Når du inviterer til møter fra kalenderen din i e-post-klienten din er det lett å legge til grupper og personer i til-feltet. Alle de du inviterer vil da få møtet inn i sine kalendere.

Når du så begynner å bruke Teams, og du oppretter et møte inne i en kanal, er det lett å tro at alle som er i kanalen vil bli invitert til møtet ditt.

Slik fungerer ikke Teams. For medlemmene av teamet og kanalen vil dessverre ikke motta en invitasjon inn i kalenderen sin. De vil se i nyhetsstrømmen i kanalen at du har opprettet et møte, ja. men dette forsvinner fort etter hvert som folk skriver og deler ting der. Du risikerer derfor å bli sittende alene i møtet.

For å sikre at de i teamet får en invitasjon inn i kalenderen sin når du oppretter et møte inne i teamet, må du invitere hver enkelt person ved å legge dem i invitasjonsfeltet i skjemaet som kommer opp når du oppretter møtet. Du kan dessverre ikke invitere hele teamet eller kanalen. Du må legge inn en og en person, spesifikt. Men da vil alle de du inviterer få invitasjonen inn i kalenderen sin.

Men ikke vær lei deg om det er noen du glemmer å invitere, for når møtet starter vil dette vises i nyhetsstrømmen i kanalen. Alle som ønsker kan da bli med i møtet.

5. Å slette en fil fra et team

Uhell kan skje. Og selv om man må bekrefte sletting av en fil, så hender det seg at det blir gjort. Da føler man seg veldig dum dersom resten av teamet blir irriterte fordi det var en fil de alle trengte.

Men dette kan fikses!

I filoversikten klikker du på knappen Åpne i SharePoint. Du vil da komme inn i filoversikten i SharePoint i nettleseren din. Ute i venstremenyen klikker du på Papirkurv. Du vil nå komme inn i en oversikt over alle slettede filer for dette teamet. Du kan nå finne filen din, markere den og så klikke Gjenopprett. Filen vil nå være tilbake i Teams! dine også!