skygge

1. Marker et område av tekst

Visste du at du kan markere tekst på tvers av linjer, uten at du må markere teksten fra start til slutt av hver setning inne i en tekst? 

Klikk der du vil starte markeringen i dokumentet. Hold deretter nede ALT-tasten på tastaturet mens du drar du tegner opp området du ønsker å markere:

Markere område

 

Nå kan du kopiere teksten innenfor det markerte området, og så lime den inn der du måtte ønske. 

2. Markere en hel setning med ett klikk

Hvor ofte har du ikke markert en hel setning ved å klikke på første bokstav i første ord, og så dratt musepekeren bortover hele setningen? Eventuelt gjort det med tastaturet?

Det behøver du ikke lenger. Hold nede CTRL-tasten (Command-tasten på Mac) og klikk på setningen. Word tar seg av resten:

Markere setning

 

3. Lagre Word-dokumentet som PDF

Ofte ønsker du å sende ut et dokument du har laget som PDF, slik at ikke mottakeren kan redigere eller endre i dokumentet. I gamle dager var dette en komplisert prosess, men ikke nå mer. 

Velg Fil -> Lagre Som og velg deretter PDF som filformat:

Konverter til PDF

 

4. Endre mellom store og små bokstaver

Trodde du at du var nødt til å skrive ordet på nytt når det viser seg at ordet du har skrevet med små bokstaver er en forkortelse som må skrives med bare store bokstaver? Da tar du i så fall feil. Marker det ordet, eller flere ord evt en hel setning, og gå deretter opp på Endre bokstavtype og velg STORE BOKSTAVER :

Endre bokstavtype

 

Du kan også velge små bokstaver, stor forbokstav mens resten skal være små bokstaver. omvendt av slik det står nå eller at hvert ord skal starte med stor bokstav.

5. Beskytt dokumentet ditt

Du kan beskytte dokumentet ditt med kryptering eller ved å sette passord på det. Dette  betyr at de som mottar dokumentet må kunne passordet for å kunne åpne det. 

Dette gjør du ved å gå på Fil -> Informasjon -> Beskytt dokument:

Beskytt dokument

 

 

iSi AS

Strandgata 6, 6300 Åndalsnes
E-post:post@isi.no
Telefon: +47 411 43 020
Org. nr.: 987356731

Vår personvernerklæring